Belec,  Dječja folklorna sekcija,  Projekti,  Tamburaška sekcija

Pripreme za 21. smotru dječjeg stvaralaštva

OAuthException: (#200) Missing Permissions

U Belcu se velik broj djece u sklopu projekta „Hajd’ u kolo dječice!“  priprema za 21. smotru dječjeg stvaralaštva koja će se održati 25. veljače 2017. u 17.00 sati u Zaboku u prostorijama Osnovne škole Ksavera Šandora Gjalskog.

Tijekom siječnja i veljače vrijedno se uvježbava koreografija s kojom će se djeca predškolskog  i školskog uzrasta po prvi put predstaviti na smotri u Zaboku. Uz veliki angažman voditelja, garderobijera, članova KUD-a Belec te uz podršku partnera na projektu Osnovne škole Belec, probe se odvijaju i više puta tjedno. Mladi plesači pod odmorom u školi vrijedno vježbaju korake za „Jelicu“. Neki od njih su se po prvi puta susreli sa folklorom i prekrasno je vidjeti da u tome uživaju što nam otkriva njihov osmijeh i redoviti dolasci na probe. Najveći doživljaj za njih je kad se na probama priključe tamburaši jer tada proba poprima ozbiljniji karakter.

Premalo je riječi kojima bi se dalo opisati ljepota i zadovoljstvo prizora kad vidimo da KUD Belec ima budućnost i da djeca to rade sa zadovoljstvom, a to je bio jedan od ciljeva osnivanja KUD-a.

Na smotri će naši mali folkloraši nastupiti sa koreografijom Igre, pjesme i plesovi Hrvatskog zagorja a ostalih sedam KUD-ova predstavit će se sa plesovima iz svih regija Hrvatske. Vjerujemo da će biti pravi užitak gledati prezentaciju njihovog rada. Stoga, pozivamo sve roditelje, bake, djedove, tete, bratiće, strine i one koje nismo spomenuli da ih dođu podržati djecu na nastupu te da nam djeca dobe najveću nagradu za svoj trud i rad, a to je pohvala i aplauz od svojih najbližih.

Vidimo se u Zaboku 25. 02.2017. u 17 sati.

 

Komentari na post (zahtijeva login preko Facebooka)

Komentari isključeni za Pripreme za 21. smotru dječjeg stvaralaštva