Belec

Sudionici projekta “Hajd’ u kolo, dječice!” na Srednjovjekovnom sajmu

OAuthException: (#10) Application does not have permission for this action

U subotu 6.svibnja 2017. godine kod Starog grada u Konjščini održan je srednjovjekovni sajam i uporizorenje borbe vitezova protiv turske najezde na putu prema Beču. Također, održan je i Dječji srednjovjekovni tabor u sklopu kojeg je održano predavanje o povijesti Konjščine  te predstava Velikaši muljatori pod vodstvom profesora Roksandića.

Tijekom dana održavale su se razne radionice u kojima je sudjelovalo stotinjak djece iz razlčitih dijelova Krapinsko-zagorske županije.  Sve radionice bile su primjerene dobi i djeca su uživala okušavajući se u bojanju tradicijskih igračaka, mačevanju i učenju tradicijskih plesova.

Nakon završenih radionica, sudionici projekta “Hajd’ u kolo, dječice!” uprizorili su ostalim sudionicima tabora kako su se djeca nekada igrala te je nakon davanja uputa održano natjecanje tradicijskih igara.

Kao završnicu druženja domaćini, Društvo „Naša djeca“ iz Konjščine izveli su predstavu“ Priča o sunčanoj vuri“.

Zahvaljujemo Društvu “Naša djeca” iz Konjščine na pozivu i našoj voditeljici Ines Bručić na prekrasno provedenom danu. Djeca su zaista uživala i odnijela svojim kućama pune ruke lijepih doživljaja koje će zasigurno pamtiti cijeli život.

 

Komentari na post (zahtijeva login preko Facebooka)

Komentari isključeni za Sudionici projekta “Hajd’ u kolo, dječice!” na Srednjovjekovnom sajmu