Belec

24. Smotra folklora KZŽ

OAuthException: (#200) Missing Permissions

Prošle je subote u Krapinskim Toplicama održana 24. po redu Smotra folklora Krapinsko – zagorske županije, u organizaciji Zajednice amaterskih kulturno – umjetničkih udruga KZŽ i u suorganizaciji topličkog KUD-a ‘Zlatko Baloković’.

U natjecateljskom dijelu smotre nastupili su domaćini iz Krapinskih toplica KUD “ Zlatko Baloković“, KUD „ Pregrada“, KUD Belec, KUD Đurmanec i KUD Sv. Križ Začretje, a u revijalnom dijelu nastupio je Ansambl Zabok i djeca KUD-a domaćina. Zahvalnice za sudjelovanje uručio je župan Krapinsko-zagorske županije gospodin Željko Kolar.

Nakon dvodnevnog vijećanja prema odluci selektorice Smotre gospođe Senke Jurine,  nagradu za najuspješniju izvedbu zagorskog folklora zaslužuje KUD Đurmanec, za najuspješniju izvedbu koreografije koja obrađuje hrvatsku folklornu građu izvan Zagorja nagrada je pripala KUD-u „Sveti Križ Začretje“ koji se nakon 7 godina ponovo pojavio na smotri, a za najuspješniju praizvedbu nagrađen je KUD Pregrada.

U kategoriji koja ove godine nije nagrađivana, KUD Belec bi zasigurno  osvojio prvu nagradu, a to je kategorija „Dobrog raspoloženja“.  Puni pozitivnih dojmova, oprostili smo se od ovogodišnjih domaćina te se nadamo da će 25. Smotra biti posjećenija. Obzirom na naš trud i rad ni nagrade nas, nadamo se, neće dugo mimoilaziti.

 

 

Komentari na post (zahtijeva login preko Facebooka)

Komentari isključeni za 24. Smotra folklora KZŽ