Belec

Mala škola dječjeg folklora – Hajd’ u kolo dječice!

KUD Belec ostvario je pravo na potporu temeljem natječaja Krapinsko – zagorske županije za sufinanciranje programa i projekata udruga u području prevencije, zdravlja, skrbi o mladima i ranjivim skupinama te ljudskih prava, demokratizacije i razvoja civilnog društva za 2018. godinu. U ponedjeljak, 14. svibnja 2018. godine u Krapini, potpisani su Ugovori predstavnika udruga i županije. Pravo na potporu ostvarilo je 70 udruga, u ukupnom iznosu od 614.000 kuna. KUD Belec osvojio je sredstva za projekt Mala škola dječjeg folklora – Hajd’ u kolo dječice! te će se nastaviti rad sa djecom koji smo započeli prošle godine uz potporu Ministarstva znanosti i obrazovanja. Skoro trećina djece iz Osnovne škole Belec sudjeluje u projektu i u radu KUD-a te na kvalitetan način provode svoje slobodno vrijeme.

Ugovore je korisnicima uručio župan KZŽ Željko Kolar. „Hvala što ste tu, što ste tako dobri i što radite taj posao, bez vas Krapinsko – zagorska županija ne bi bila to što jest. Koliko je razvijeno civilno društvo, toliko je razvijena i država, jer civilno društvo uskače u sva područja koja nisu dobro pokrivena institucijama. Ponosan sam na vas i vaše projekte i žao mi je što nismo u mogućnosti osigurati još više novaca za vaš rad, no u datim okolnostima dajemo maksimum“, poručio je župan Kolar predstavnicima udruga.

Napominjemo da su sredstva isključivo namjenska i zahvaljujemo Krapinsko – zagorskoj županiji što je prepoznala kvalitetu našeg projekta, jer za malu sredinu kao što je Belec ovakve aktivnosti su od velike važnosti.

 

Komentari na post (zahtijeva login preko Facebooka)

Komentari isključeni za Mala škola dječjeg folklora – Hajd’ u kolo dječice!