Belec

Belec na karti primjera dobre prakse

Mreža mladih Hrvatske u sklopu projekta “Lokalne priče: strukturirani dijalog kao pokretač lokalne promjene” izradila je informativni katalog dobrih praksi projekata strukturiranog dijaloga. U katalogu se nalaze osnovne informacije o procesu strukturiranog dijaloga te je napisano i par riječi o projektu Go, go, NGO!.

Da vas podsjetimo: na projektu ’’Go, Go, NGO!’’ sudjelovalo je šezdesetak mladih osoba iz 5 KUD-ova te 5 jedinica lokalne samouprave (JLS) iz Krapinsko-zagorske županije. Prije početka projekta identificirani su problemi lokalne zajednice kao što su, primjerice, nepostojanje savjeta mladih u JLS-ima te netransparentnost JLS-a u pružanju podrške organizacijama na lokalnoj razini. Projekt je bio strukturiran u obliku 6 višednevnih sastanaka na kojima su prvo analizirani problemi, potom definirani ciljevi i osmišljene aktivnosti radi postizanja definiranih ciljeva, nakon čega se učilo o dobrim primjerima iz prakse (Gorj, Opatija). U konačnici su odabrane aktivnosti koje se u sklopu projekta planiraju provesti u praksi za vrijeme njegova trajanja. Aktivnosti su većinom uspješno završene. Neke od JLS-a su raspisale javne pozive za osnivanje savjeta mladih te za financiranje organizacija civilnog društva na temelju transparentnih kriterija, uveli dane otvorenih vrata, otvorili profile na društvenim mrežama i slično.

Hvala svim mladim sudionicima i partnerima koji su svojim sudjelovanjem doprinijeli na uspješnosti našeg ˝Go, Go, NGO!˝ projekta.

Katalog možete pronaći:  OVDJE.

Za više informacija Mreži mladih Hrvatske kliknite: http://www.mmh.hr/hr/vijesti/napravili-smo-novu-publikaciju-o-primjeni-strukturiranog-dijaloga-na-lokalnoj-razini

 

 

Komentari na post (zahtijeva login preko Facebooka)

Komentari isključeni za Belec na karti primjera dobre prakse