Belec

Peti rođendan je jedan mali rođendan, ali ovo je jedan veliki KUD

13.04.2019 u Vatrogasnom domu u Belcu obilježili smo prvih pet godina djelovanja našeg Kulturno umjetničkog društva Belec. Prezentacijom na početku programa prisjetili smo se prvih koraka u pokretanju KUD-a, brojnih nastupa, emocija i radosti u koje je ugrađeno puno truda, rada i učenja.

Iza svake osnovane sekcije stoji jako puno truda i rada koji nije mogao biti zabilježen na fotografijama (tražili smo voditelje, animirali i prikupljali članove, učili se računovodstvu, proučavali zakone, tražili urede, skupljali informacije, tražili nošnje, instrumente, školovali se, šivali nošnje i štošta drugo…). Rezultati entuzijazma morali su biti vidljivi, tako, odrasli folkor ima vlastite četiri koreografije i petu u pripremi, dječji folklor tri koreografije, folklorno pjevanje desetak napjeva i skladbi, dok tamburaši svojim repertoarom pokrivaju  više regija hrvatske.  Danas, za svakog aktivnog člana, KUD posjeduje nošnju, a za svakog tamburaša instrument. Moramo napomenuti kako smo u osnivanje KUD-a krenuli bez ijedne jedine nošnje i instrumenta.

Brojni članovi KUD-a u subotu su svojim nastupima pokazali zajedništvo, a najviše emocija izazvali su najmlađi članovi, koji su svojom koreografijom raznježili sve prisutne. Valja spomenuti i prvi nastup djevojaka koje su do nedavno bile članice dječjeg folkora, ali su hrabro stale rame uz rame sa starijim folklorašima i pokazale kako su postale velike i vjerne čuvarice kulturne baštine.

Osim kulturnog programa, rad KUD-a prikazali smo i na prigodnoj foto etno izložbi.

Podijeljena su priznanja i zahvalnice onima koji su svojim radom, donacijom ili podrškom u bilo kojem smislu, doprinijeli da naše društvo stasa u ozbiljnu, aktivnu i uspješnu udrugu.

Zahvaljujemo svim posjetiteljima koji su slavili s nama, a posebno velika hvala svim članovima KUD-a koji su bili, postali ili će tek postati dio ove naše priče.

Fotografije

 

Komentari na post (zahtijeva login preko Facebooka)

Komentari isključeni za Peti rođendan je jedan mali rođendan, ali ovo je jedan veliki KUD