Belec

3. Noć pod Lampašima u Belcu

U subotu, 21.rujna 2019. godine, KUD Belec je održao manifestaciju „Noć pod lampašima“ 3. reviju izvornog foklora, na kojoj su gostovali KUD Januševec, KUD Staro Brestje i
Zavičajno društvo Sinac.  Iznimno smo sretni jer je raznolikost izvornog folklora gostiju pokrila više područja Hrvatske, što je i cilj revije ovog tipa. Po završetku kulturnog dijela programa, tamburaški sastav Tajna zabavio je prisutne, a  prave zvijezde večeri, TS Fijaker iz Osijeka, fantastičnom su svirkom „zapalili“ šator i svirali do ranih jutarnjih sati. Zahvaljujemo gostima što su prihvatili poziv za gostovanje i uveličali našu manifestaciju.

“Noć pod lampašima” održana je u sklopu trodnevne manifestacije belečkih udruga „Tu v Belcu sme doma“, sve u sklopu jubilarnih 50. Dana kajkavske riječi Zlatar. Hvala svima koji su pomogli u organizaciji ove manifestacije. Hvala Gradu Zlataru, POU DR. Jurja Žerjavića Zlatar, OŠ Belec, Fire Twinsu d.o.o, Keramika Benčić d.o.o, Dino & Nick d.o.o, Graditeljstvu Sokol te medijskim partnerima koji nas vjerno prate – radio Zlataru, radio Stubici, RHZK, radio M. Bistrici i radio Sljemenu. Također se zahvaljujemo novinarima Zagorje internationala, Zagorskog lista i Portala zagorje.com!!

Petak je bio rezerviran za Večer Ansambla Dečki z bregov i njihove goste, a u nedjelju su dječja folklorna i tamburaška sekcija nastupile na manifestaciji „Mali kajkavci v Belcu“ u organizaciji OŠ Belec. Manifestacija je o ove godine imala “Senjuf” sa domaćim OPG-ovima i udrugama, koji su imali priliku sva tri dana svoje proizvode i postignuća izložiti na sajamskoj izložbi.

Najveća hvala članovima KUD-a  Belec na bezuvjetno velikim trudu.

Komentari na post (zahtijeva login preko Facebooka)

Komentari isključeni za 3. Noć pod Lampašima u Belcu