Belec

Mala ljetna trzalica – koncert uskoro u Belcu

Iako unazad nekoliko mjeseci svjedočimo raznim nevoljama i situacijama na koje nismo navikli, KUD Belec svoje aktivnosti nije u potpunosti zaustavio.

Obzirom da ne možemo i ne smijemo provoditi uobičajene probe, događaje i slično, u vrijeme karantene i izolacije, tamburaška sekcija i sekcija folklornog pjevanja u kućnim uvjetima snimile su glazbene uratke.

Tako je tamburaška sekcija snimila glazbenu obradu jednog od najpoznatijih starogradskih hitova Ive Robića – Golubovi, kao potporu stanovnicima grada Zagreba i okolice pogođenih potresom. Glazbenu obradu potpisuju Marko Majić i Robert Mihovilić, video produkciju Željko Kveštak. Velika zahvala Marku i Željku na nesebičnoj pomoći.

U svibnju je sekcija folklornog pjevanja pod voditeljskom palicom Martine Jakuš, snimila marijansku pjesmu O, mila majko nebeska, kao osvrt na svibanjske pobožnosti- staru tradiciju Crkve kojom se tijekom svibnja časti Blažena Djevica Marija.

Očigledno je da će situacija s COVID-19 epidemijom potrajati još jedan duži period i svjesni smo da uobičajeni rad udruge neće biti moguć, stoga je upravni odbor KUD-a Belec odlučio i ovo ljeto provoditi projekt „Mala ljetna trzalica“, uz provođenje i poštivanje mjera Stožera civilne zaštite RH.

Ciljevi projekta su promocija kulturno-umjetničke djelatnosti, angažman i uključivanje djece i mladih u razvoj društvene zajednice, turistička promocija mjesta. Projektom će se mlade upoznati sa tradicijskom glazbom i glazbalima Hrvatskog zagorja, te ih na zanimljiv, a ujedno edukativan način pokušati uključiti u rad amaterskih udruga, čime ih se potiče na kvalitetnije iskorištavanje slobodnog vremena.

Predviđeno trajanje projekta je od srpnja do studenoga 2020., a jedna od aktivnosti je koncert tamburaške sekcije KUD-a Belec. Koncert će se održati 26. srpnja 2020. u parku u Belcu, s početkom u 19:00h, uz provođenje i poštivanje mjera Stožera civilne zaštite RH.

Osim što se najavljenim koncertom želi prezentirati rad tamburaške sekcije u udruzi, i time animirati buduće članove, ovo je ujedno i mali poklon mještanima Belca, ali i svim zainteresiranima, kako bi se malo skrenule misli sa ovih čudnih i teških vremena.

 

Komentari na post (zahtijeva login preko Facebooka)

Komentari isključeni za Mala ljetna trzalica – koncert uskoro u Belcu