Belec

OBAVIJEST

Obavještavamo sve mještane Belca i okolice (G. Selnica, D. Selnica, B. Završje, Petruševec, Vižanovec, Juranščina, M. Repno, V. Repno, G. Batina, D. Batina, Ščrbinec, Znož, Martinščina), te građane grada Zlatara da KUD Belec sakuplja narodne nošnje i stara platna za izradu nošnji!

Svi koji imaju kod kuće neki od predmeta stare zagorske nošnje neka nam se jave kako bi pomogli u očuvanju kulture i baštine ovog prekrasnog kraja!  Ti predmeti su blago ovog kraja i još će veću vrijednost dobiti budu li viđeni na nekoj od priredbi naše folklorne sekcije! Svoje nošnje možete dati na posudbu u KUD gdje će se o njima brinuti sa puno ljubavi i prema njima napraviti replike.

Također svi koji ne koriste neke od svojih starih instrumenata, neka se jave i pomognu KUD-u Belec na početku rada!

Ako znate neki stari ples ili  pjesmu koja je bila rado pjevana na proščenjima, lupitvama, peročehima i ostalim događanjima u ovom kraju, slobodno se javite, jer mi smo tu kako bi to oživili, sačuvali i pokazali svijetu!

Kontakti na koje se možete javiti :

  • Martina Koledić, predsjednica, martina@kud-belec.hr  tel: 0989952373
  • Jurica Vukić, dopredsjednik, jurica@kud-belec.hr, tel: 0915682463
  • Milica Buden, tajnica, milica@kud-belec.hr, tel: 0915364237
  • Zorica Škof, voditeljica etno sekcije, tel: 049460085

Također možete doći na neku od proba folklora koje su petkom u 20.00 sati u OŠ Belec, ili probi tamburaša nedjeljom u 9,00 sati također u Oš Belec!

Svima koji su do sad darivali stvari veliko Hvala, jer su učinili veliku stvar u očuvanju nacionalnog blaga ovog kraja!

nosnja1

Komentari na post (zahtijeva login preko Facebooka)

Komentari isključeni za OBAVIJEST