Belec

“Oj Marička, ti ju maš!”

OAuthException: (#10) Application does not have permission for this action

“Oj Marička, ti ju maš!” … A ima ju i KUD Belec. I to njih dvije: folklornu i tamburašku sekciju. Uz već aktivnu etno sekciju te vokalno instrumentalni sastav, u nedjelju, 21. rujna 2014. oživjele su navedene dvije sekcije. Oživjele i oduševile. Nekoliko mjeseci marljivog vježbanja rezultiralo je prvom javnom izvedbom prve folklorne koreografije u izvedbi folklorne sekcije KUD-a Belec, a koju su pratili članovi tamburaške sekcije. Sekcije su za nastup pripremili voditelji sekcija: Anita Petanjek Macan i Robert Mihovilić.

Nastup se održao unutar priredbe “Tu v Belcu sme doma” koja se cijeli dan odvijala u Belcu. Započelo je sve šetnjom pod vodstvom belečkih planinara do Belecgrada i natrag, predstavljanjem udruga belečkog kraja na prigodnim štandovima, pa se nastavilo svetom misom, projektom OŠ Belec “Naš biskup Marko”, kulturno umjetničkim programom u vrtu DVD-a Belec, koncertom klasične glazbe u belečkoj crkvi, utakmicom između limača Belca i Dinama i završilo predstavljanjem zbirke igrokaza “Igrokaj” i zabavom u vatrogasnom domu u Belcu.

U KUD-u Belec uzbuđenje oko nastupa osjećalo se i nekoliko tjedana unatrag. Plesni koraci marljivo su se vježbali, riječi pjesme radosno su se pamtile, a glazbene tamburaške note pažljivo su se “brojale”. Konačna izvedba bila je oduševljavajuća, a oduševljenje izvedenim nisu krili ni članovi KUD-a, a ni gosti koji su izvođače nagradili velikim pljeskom. To je bio jedan trenutak jednoglasnog ponosa koji se mogao osjetiti među okupljenim mnoštvom i KUD Belec će nastaviti marljivo raditi kako bi ovakve i slične osjećaje u ljudima pobudio i češće.

KUD Belec svima zahvaljuje na suradnji, a posebno KUD-u Lobor, čiji članovi su bili glavni gosti KUD-a Belec.

Također, KUD Belec poziva sve zainteresirane na učlanjenje u udrugu i aktivno sudjelovanje u sekcijama KUD-a.

Slika govori više od tisuću riječi, a što će tek reći tisuću slika

Komentari na post (zahtijeva login preko Facebooka)

Komentari isključeni za “Oj Marička, ti ju maš!”