Belec

Marička započela turneju po Hrvatskoj

OAuthException: (#200) Missing Permissions

1795285_1489689747981022_268693024178946336_o[1]Oj Marička, ti ju maš! … Orilo se još ne tako davno, prvi put javno i to doma, u Belcu, na priredbi “Tu v Belcu sme doma!”.

Svidjela se Marička svima domaćima, ali i ne samo njima… pa je Marička dobila pozivnicu od direktorice Turističke zajednice Vrbovsko da dođe, gostuje, pjeva, pleše i podijeli svoje veselje sa razigranim, uvijek nasmiješenim i prijateljskim stanovnicima malog pitomog gradića Vrbovsko u Gorskom kotaru. Kakvi bi to Belčani bili kada nebi dali sve od sebe da pozitivno odgovore na navedenu pozivnicu i daju sve od sebe da gostuju u Vrbovskom te izvedu svoju Maričku na izlet da vidi malo vanjskog svijeta.

Tako je i bilo. U nedjelju, rano ujutro, okupili su se članovi KUD-a Belec u Belcu te sa veselim belečkim šoferom otputovali u Vrbovsko. Vrbovsko je grad sa oko cca 6000 stanovnika i sa čak 65 naselja, prepun prirodnih ljepota. Bogata je tamo vegetacija, veliki prostori pokriveni šumom, čujan je jedino huk snažne Kupe i Dobre, dok se istinska ljepotica Kamačnik stidljivo povlači kroz skute svoga kanjona. Kamačnik je zaštićeni krajolik, izuzetne je ljepote, a staza koja vodi kroz 3 km ove kristalno čiste tekućice otkriva nam čari visećih mostića, bogat biljni i životinjski svijet. Istinski raj za šetače, zabavu i rekreaciju.

Kad smo stigli, dočekali su nas građani Vrbovskog sa TZ grada Vrbovskog i direkotricom ureda Tatjanom Kušić. KUD Belec nastupao je u kulturno umjetničkom programu manifestacija. Inače, manifestacija se odvijala i dan prije kada je također održan bogat kulutrno umjetnički program, predstavljanje udruga i brojnih OPG-ova, a cijelo vrijeme trajala je izložba bundeva koja je kulminirala u nedjelju, proglašenjem pobjednika – vlasnika najteže, najlakše i najinteresantnije bundeve.

Marički i KUD-u Belec izlet u Vrbovsko se jako svidio te se ovim putem zahvaljujemo domaćinima na pozivu, ali i onima koji su nam pomogli da svoj posjet Vrbovskom realiziramo.

 

Komentari na post (zahtijeva login preko Facebooka)

Komentari isključeni za Marička započela turneju po Hrvatskoj