Belec,  KUD Belec,  Projekti

Konferencija projekta Go, go, NGO!

U utorak, 04. kolovoza u 11.30 u OŠ Belec održat će se konferencija međunarodnog projekta “Go, go, NGO!” koji se sufinancira sredstvima Europske komisije preko programa Erasmus +.

“Go, go, NGO!” je međunarodni projekt čiji je nositelj KUD Belec, a partneri na projektu dolaze iz županijskog muzeja Alexandru Stefulescu iz Županije Gorj sa sjetištem u gradu Targu Jiu u Rumunjskoj. Projekt je organiziran kroz 6 višednevnih sastanaka na kojima se pedesetak sudionika bavi temama vezanim uz: podršku udrugama (NGO) od strane jedinica lokalnih samouprava; motivaciju mladih za uključenje u društveni život zajednice; važnost i posebnost kulturnih udruga. Projekt je započeo 16. ožujka ove godine i traje 14 mjeseci. Do sad su održana već dva višednevna sastanka, a predstojeći treći je prvi sastanak gdje fizički dolaze predstavnici partnerske organizacije iz Rumunjske.

Na konferenciji će biti detaljnije predstavljen projekt u cijelosti te će biti dan prikaz dosad postignutih rezultata i plan za naredne sastanke i druge vezane aktivnosti. Na konferenciji se očekuju i čelnici KUD-ova i JLS-ova koji sudjeluju na projektu – Lobor, Mače, Zlatar Bistrica, Konjščina i Zlatar (Belec).

 

Konferencija projekta uvod je u radni trodnevni sastanak koji će se odvijati u Belcu 4., 5. i 6. kolovoza. Teme obuhvaćene trećim sastankom na projektu odnose se na važnost i posebnost kulturnih udruga te će u tom smjeru biti održane radionice o temama vezanim, između ostalog, uz:

  • identificiranje razloga zašto biti aktivan u udruzi;
  • doprinose koje kulturne udruge (posebno KUD-ovi) imaju u svojim JLS-ima;
  • načine djelovanja kulturnih udruga kako bi taj rad postao generator prihoda;
  • načine očuvanja materijalne i nematerijalne kulturne baštine;
  • rekontrukciju zaboravljene nematerijalne kulturne baštine;
  • načine razvoja i razvoj turističkih programa iz djelatnosti udruga.

Osim toga, u sklopu diseminacijskog kulturno-umjetničkog programa vokalno-instrumentalni sastav će promovirati i svoju prvu pjesmu, Pjesmu Belcu. Također, obavještavamo da se novosti oko projekta mogu pratiti na stranici http://ngo.kud-belec.hr/.

Najavimo i da se, ubrzo nakon trećeg sastanka na projektu koji se odvija idući tjedan, već u tjednu iza idućeg odvija i četvrti sastanak na projektu (13. – 16. kolovoza) i to u Opatiji gdje će, na Maloj ljetnoj pozornici, biti održana i večer folklora koju organiziraju KUD Belec i FA Zora iz Opatije, a osim njih nastupiti će i KUD Lobor te ŽVS Kušlec iz Konjščine. No, opširnije o tom sastanku u najavi idućeg tjedna.

majca_mala

Komentari na post (zahtijeva login preko Facebooka)

Komentari isključeni za Konferencija projekta Go, go, NGO!