Peti rođendan je jedan mali rođendan, ali ovo je jedan veliki KUD

13.04.2019 u Vatrogasnom domu u Belcu obilježili smo prvih pet godina djelovanja našeg Kulturno umjetničkog društva Belec. Prezentacijom na početku programa prisjetili smo se prvih koraka u pokretanju KUD-a, brojnih nastupa, emocija i radosti u koje je ugrađeno puno truda, rada i učenja.

Iza svake osnovane sekcije stoji jako puno truda i rada koji nije mogao biti zabilježen na fotografijama (tražili smo voditelje, animirali i prikupljali članove, učili se računovodstvu, proučavali zakone, tražili urede, skupljali informacije, tražili nošnje, instrumente, školovali se, šivali nošnje i štošta drugo…). Rezultati entuzijazma morali su biti vidljivi, tako, odrasli folkor ima vlastite četiri koreografije i petu u pripremi, dječji folklor tri koreografije, folklorno pjevanje desetak napjeva i skladbi, dok tamburaši svojim repertoarom pokrivaju  više regija hrvatske.  Danas, za svakog aktivnog člana, KUD posjeduje nošnju, a za svakog tamburaša instrument. Moramo napomenuti kako smo u osnivanje KUD-a krenuli bez ijedne jedine nošnje i instrumenta.

Brojni članovi KUD-a u subotu su svojim nastupima pokazali zajedništvo, a najviše emocija izazvali su najmlađi članovi, koji su svojom koreografijom raznježili sve prisutne. Valja spomenuti i prvi nastup djevojaka koje su do nedavno bile članice dječjeg folkora, ali su hrabro stale rame uz rame sa starijim folklorašima i pokazale kako su postale velike i vjerne čuvarice kulturne baštine.

Osim kulturnog programa, rad KUD-a prikazali smo i na prigodnoj foto etno izložbi.

Podijeljena su priznanja i zahvalnice onima koji su svojim radom, donacijom ili podrškom u bilo kojem smislu, doprinijeli da naše društvo stasa u ozbiljnu, aktivnu i uspješnu udrugu.

Zahvaljujemo svim posjetiteljima koji su slavili s nama, a posebno velika hvala svim članovima KUD-a koji su bili, postali ili će tek postati dio ove naše priče.

Fotografije

 

Komentari na post (zahtijeva login preko Facebooka)