Etno izložba i dodjela priznanja sudionicima projekta Pleši, pjevaj-igricama odolijevaj 2.0

U petak 22.11.2019. u prostorijama KUD-a Belec održana je svečana dodjela priznanja sudionicima projekta Pleši, pjevaj-igricama odolijevaj 2,0. Tom prigodom postavljena je i izložba u kojoj su djeca aktivno sudjelovali  proteklih mjeseci.

U prvoj fazi projekta djeca su prikupljala fotografije starih njima manje poznatih i zaboravljenih predmeta. Fotografije su na radionici obrade fotografija naučili obraditi i složiti u jednu etnografsku zbirku u obliku kolaža, animacije ili filma. Pripremanjem izložbe djeca su saznala nazive i namjenu  tih predmeta,a kroz predavanja i radionice dobili su jasniju sliku o važnosti kulturnog izričaja u maloj ruralnoj sredini. Upoznali su se sa  raznim autohtonim nazivima  i na taj način postali su mali čuvari kulturne baštine.

Cilj projektnih aktivnosti je upoznavanje baštine koju djeca doživljavaju kao dosadnu i nezanimljivu, a kroz ovaj projekt smo je prezentirati na moderniji i njima bliži način. Aktivnim uključivanjem djece u rad,  utjecali smo na poglede djece i mladih prema tradicijskim običajima koji se sve više zapostavljaju.

Fotografije

 

Komentari na post (zahtijeva login preko Facebooka)