Održana 6. Izvještajna Skupština KUD-a Belec

U subotu 01. veljače, održana je redovna godišnja Skupština KUD-a Belec.

Izvješće o radu u 2019. godini predstavila je Predsjednica Društva. Zaključeno je da sve sekcije Društva rade aktivno, postižu vrijedne rezultate, broje mnogobrojne nastupe te je njihov rad neprestano usmjeren ka temeljnoj misiji Društva – čuvanje kulturne baštine našeg zavičaja od zaborava.

Skupština je zbog neaktivnosti u radu, od dosadašnjih 9 članova UO-a, razriješila tri člana UO te jednog člana NO. Osim navedenih razrješenja, na 54. sjednici UO-a, Jurica Vukić podnio je je neopozivu ostavku. Odlukom Skupštine Jurica Vukić razriješen je dužnosti na mjestu člana UO -a i na funkciji dopredsjednika KUD-a Belec.  Za novog člana UO Izabran je Matija Benčić, za novu članicu NO izabrana je Anica Nucak i za dopredsjednicu KUD-a izabrana je Jasmina Petrinec.

Nakon 6 godina rada Društvo će ove godine otputovati pet dana na svoju prvu turneju, izvan granica RH, na međunarodni festival folklora u Sjevernu Makedoniju. U društvu trenutno vlada velika euforija zbog nadolazećeg putovanja i pripreme teku paralelno sa svim redovnim aktivnostima. Pripremaju se Smotre, nadolazeće manifestacije i nove projektne prijave za otvorene natječaje. Odlukom UO-a, nadolazeći 6. rođendan KUD-a, priprema se kao team building sa svim članovima Društva pri Planinarskoj kući na Belecgradu i to bez nastupa članova Društva i bez nastupa gostiju, bez većih obveza.

Na kraju Skupštine prisutnima se obratila gradonačelnica, gđa. Jasenka Auguštan Pentek. Čestitala je KUD-u na radu i napomenula da smo puno napravili za Belec, grad Zlatar i Županiju. Osim plesnih i tamburaških sekcija, istaknula je i etno sekciju, čiji rad smatra iznimno važnim jer je poučan je za mlade u ovoj sredini izvan nje. Važnije od svih ulaganja su sami ljudi koji čine jednu sredinu. Istaknula je kako joj je drago što je sa članovima KUD-a Belec, posebno zbog činjenice jer grad ulaže u rad KUD-a koji smatra vrlo vrijednim.

Zapisnik

Izvješće o radu u 2019.g.

Financijsko izvješće za 2019.g.

Izvješće Nadzornog odbora

Program rada za 2020.g.

Odluka o iznosu članarina

 

 

Komentari na post (zahtijeva login preko Facebooka)