Članovi KUD-a Belec gostovali su u emisiji FIO show

OAuthException: (#10) To use 'Page Public Content Access', your use of this endpoint must be reviewed and approved by Facebook. To submit this 'Page Public Content Access' feature for review please read our documentation on reviewable features: https://developers.facebook.com/docs/apps/review.

03. kolovoza 2014. članovi Kulturno-umjetničkog društva Belec gostovali su u emisiji Fio show te tako ukratko predstavili četveromjesečno djelovanje KUD-a diljem lijepe naše budući da se emisija FIO show emitira na brojnim lokalnim televizijama u Hrvatskoj.

U kratkom izlaganju predsjednica KUD-a Martina Koledić je predstavila trenutno aktivne sekcije KUD-a te pozvala sve ljude dobre volje na uključenje u rad KUD-a bilo aktivno, ili kao podupirajući članovi. Također, predsjednica je pozvala gledatelje koji na bilo koji način mogu i žele pomoći KUD-u da se svakako jave KUD-u Belec. Primaju se svi mogući oblici donacija, od instrumenata, nošnji, posudbi nošnji, tkanina i starog tekstilnog materijala te sve drugo što ljudi žele i mogu dati.

KUD Belec trenutno radi sa vrlo malo resurasa, ali dok je u KUD-u dobrih ljudi, hrabre glave i mirne duše, svi problemi su premostivi.

Gostovanje u emisiji upotpunili su članovi vokalno-instrumentalnog sastava koji su izveli dvije skladbe i jedan glazbeni mix te tako osvojili srca mnogobrojnih gledatelja. Pohvale za svoj nastup članova KUD-a stižu iz svih dijelova lijepe naše, a posebno je toplo oko srca bilo kod naših dragih sumještana i obitelji. Zahvaljujemo im na kontinuiranoj i bezuvjetnoj potpori.

Belečku večer upotpunili su i predstavnici Belečkih mažoretkinja, Dobrovoljnog vatrogasnog društva Belec te sumještanin g. Vilko Kukec, ujedno “glavni krivac” za gostovanje u emisiji.

Predsjednica Belečkih mažoretkinja, tajnica Vatrogasne zajednica grada Zlatara, članica DVD-a Belec, gđa Višnja Škof ukratko je predstavila rad Belečkih mažoretkinja te priredbu “Tu v Belcu sme doma” koja je dobila ime po pjesmi autorice Antonije Furda, a ona ju je i izrecitirala u emisiji. Članice Belečkih mažoretkinja pokazale su svoju uniformu za nastupe te odjeću koja se nosi prilikom obilježavanja tradicionalnih kršćanskih svetkovina (belečka bjelina). Večer je zaokružio sam g. Vilko Kukec koji je sudionike bodrio iz back-stagea, a koji će tokom iduće emisije izraditi starinsko korito, danas rijetki suvenir materijalne kulturne baštine našeg kraja.

Cjelokupna belečka delegacija pozvala je voditelje emisije te sve gledatelje da dođu sutra u Belec na tradicionalno proštenje i misu u baroknoj ljepotici, crkvi Majke Božje Snježne te prigodan društveni, sportski i zabavni program kojeg organiziraju belečke udruge (DVD Belec, KUD Belec, Belečke mažoretkinje, NK Mladost Belec) i zaslužni pojedinci. Voditelji su obećali doći, a već od 9 sati počet će sa snimanjem reportaže u Belcu koja će biti prikazana iduće nedjelje u istoj emisiji.

Snimku reportaže kao i jučerašnjeg gostovanja ćemo objaviti čim ih se domognemo.

Vidimo se doma! U Belcu… jer “Tu v Belcu sme doma”.

Komentari na post (zahtijeva login preko Facebooka)