Belec

Uskršnja radionica

OAuthException: (#10) Application does not have permission for this action

Ove subote, 8. travnja, nasmijana i vedra dječja lica još su jednom ispunila prostorije KUD-a Belec stvaranjem preduskršnjeg ugođaja. Naime, uz pomoć starijih članova KUD-a održana je još jedna radionica projekta Hajd’ u kolo, dječice! Vrijedna znanja bojanja jaja na tradicionalan prirodan način kao i pletenje uskršnjih košarica nesebično su s nama podijelile gđa. Marija Bručić i gđa. Ljubica Vukić te smo im na tome neizmjerno zahvalni!

Nakon što su se skupile grančice vrbe i suha trava, krenulo se u pletenje uskršnjih košarica u čemu se okušala starija skupina djece. Zadatak je bio pravi izazov! Uz velik trud i angažman nastale su prekrasne košarice koje su kasnije bile ukrašene zanimljivo oslikanim jajima.

Uz pomoć voditelja, dio djece samostalno je pripremao materijale za bojanje od luka, maslačka i vosak, a ostali su stvarali ukrase na jajima uz pomoć listova djeteline i voćki, trave i čempresa i raznih zanimljivih trava. Nakon što su ih uronili u vodu kako bi se pripremljena boja primila na ljusku nastali vrlo zanimljivi i interesantni ukrasi.

Malo vještiji su se okušali u bojenju jaja voskom. Ne skrivajući osmjeh s lica, hrabro su postavili ulaštena jaja u košarice i postavili prigodnu uskršnju izložbu. Svojim radovima dokazali su kako se trud i volja uvijek isplate!

Travanj je prepun aktivnosti pa je vrijedno spomenuti kako će se održati još jedna radionica projekta Hajd’ u kolo, dječice! vezana uz Jurjevo u kojoj će cjelodnevnim aktivnostima biti prezentirani pomalo zaboravljeni običaji i napjevi.

Također, 20. travnja sudionici projekta odlaze na terensku nastavu u Muzej „Staro selo“ u Kumrovcu.

Komentari na post (zahtijeva login preko Facebooka)

Komentari isključeni za Uskršnja radionica