• Belec

  “Senjuf”

  I ove godine, u sklopu manifestacije Tu v Belcu sme doma, organiziramo “senjuf”. Pozivamo sve OPG-ove, udruge, zadruge, tvrtke i obrtnike s područja grada Zlatara da se prijave za sudjelovanje na sajamskoj izložbi koja će se održati 23. i 24. rujna 2023. godine na igralištu Osnovne škole Belec. Prijave za sudjelovanje primaju se do 19. rujna 2023. godine. Za prijave i upite u vezi sajma nazovite 091 568 2463 (Jurica Vukić) ili se javite na mail: jurica@kud-belec.hr.

  Komentari isključeni za “Senjuf”
 • Belec

  Poznati gosti ove jeseni u Belcu

  23. rujna 2023. dolazi nam poznati slovenski sastav – Alpski kvintet! Čast nam je ugostiti ansambl koji od svojeg osnutka davne 1966. godine nastupa diljem Europe i svijeta, prodaje albume, puni dvorane, a smatra se i osnivačem “alpskog stila”. Prvi su put u Hrvatskoj nastupili 2019. godine u sklopu manifestacije “Zagorci Zagrebu” u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski. Drugi put smo im domaćini mi i naš mali Belec. Zato nikako nemojte propustiti večer folklora “Noć pod lampašima” i nastup Alpskog kvinteta! Vidimo se zadnje subote u rujnu!

  Komentari isključeni za Poznati gosti ove jeseni u Belcu
 • Belec

  Radionica izrade tradicijskih igračaka dječje sekcije i štićenika COO Zajezda

  u sklopu projekta “Plešem, pjevam, putujem” održana je radionica izrade tradicijskih igračaka na imanju Zvonka Majdaka u Turnišću. Gospodin Majdak proveo nas je kroz svoju radionu, ispričao o povijesti izrade tradicijskih igračaka i pokazao nam je kako izrađuje neke od igračaka. Zatim su članovi dječje sekcije KUD-a Belec i štićenici Centra za odgoj i obrazovanje Zajezda (koji su nam partneri na projektu) dobili priliku obojati svoju igračku onako kako sami žele. Igračke su ispale odlično, a svi sudionici složili su se da su ovakve radionice idealan način za provesti ljetne praznike.

  Komentari isključeni za Radionica izrade tradicijskih igračaka dječje sekcije i štićenika COO Zajezda
 • Belec

  Još jedna radionica izrade bodeca sa zanimljivom gošćom

  U subotu, 1. srpnja 2023. godine, u Multimedijalnom centru u Belcu održali smo još jednu radionicu izrade tradicijskog nakita – bodeca. Ovog nam je puta radionicu držala stručnjakinja u izradi tradicijskog nakita i suradnica Etnografskog muzeja za tradicijski nakit, Jadranka Bagladi. Gospođa Bagladi već se više od desetljeća bavi izradom tradicijskog nakita s područja Hrvatske, ali i šire regije. Sudjelovala je u mnogim međunarodnim projektima, a radionice često održava i u Etnografskom muzeju. Čast nam je što je došla podijeliti svoje znanje i umijeće s nama, a ako biste htjeli uživo vidjeti njezine radove i prije neke nove radionice, možete posjetiti njezin prodajni štand na popularnom Dolcu.

  Komentari isključeni za Još jedna radionica izrade bodeca sa zanimljivom gošćom
 • Belec

  Veselo Ivanje u Loboru

  Dječja folklorna sekcija nastupala je na manifestaciji Ivanjski kresovi u Loboru. Nakon nastupa dječjeg folklora domaćina i gostiju na otvorenoj pozornici u Zazidju, djeca su sudjelovala u raznim igrama, a Ivanje nije moglo proći bez paljenja krijesa. Čestitamo KUD-u Lobor na organizaciji ovakve lijepe manifestacije u još ljepšem ambijentu i nadamo se da će se pretvoriti u tradiciju.

  Komentari isključeni za Veselo Ivanje u Loboru
 • Belec

  Prvi nastup sekcije folklornog pjevanja na Županijskoj smotri

  4. lipnja 2023. godine pamtit ćemo kao veliki dan jer je sekcija folklornog pjevanja KUD-a Belec prvi put nastupila na Županijskoj smotri malih vokalnih sastava u Krapinskim Toplicama. Selektorica je naš nastup ocijenila s 85 od ukupnih 100 bodova čime smo, s obzirom na tremu prisutnu zbog prvog pjevačkog natjecanja i opasnu konkurenciju, i više nego zadovoljni! Čestitamo svim ostalim natjecateljima, a posebno pobjednicima!

  Komentari isključeni za Prvi nastup sekcije folklornog pjevanja na Županijskoj smotri
 • Belec

  Naš mali plesni par na velikom natjecanju Drmeš-da!

  Naši veliki mali plesači, Lorena Brčić i Karlo Hanžek, predstavljali su nas u revijalnom dijelu natjecanja Drmeš-da! To je jedno od najpoznatijih natjecanja plesnih parova u svijetu i jako smo ponosni što su upravo naši plesači bili pozvani nastupiti. Prijašnjih su godina nastupali samo odrasli plesni parovi i revijalni dio za djecu održan je prvi puta. Unatoč tome, mali su se plesni parovi odlično snašli i pokazali zavidnu kondiciju i umijeće plesanja. Naš plesni par pripremila je voditeljica Maja Šćuric. Snimku svih koreografija, a između ostalog i naših Lorene i Karla, možete vidjeti na poveznici u nastavku: https://www.youtube.com/watch?v=kJJJ472xPbE&ab_channel=GoranKne%C5%BEevi%C4%87

  Komentari isključeni za Naš mali plesni par na velikom natjecanju Drmeš-da!
 • Belec

  Proslava 25. godišnjice HPD-a Belecgrad

  Naši dragi prijatelji, Hrvatsko planinarsko društvo Belecgrad, proslavilo je ove godine 25. godina postojanja. Godišnjicu su obilježili višednevnim programom, a ponosni smo što je dio proslave bila i izložba postavljena u Multimedijalnom centru u Belcu. Drago nam je i što su nas zvali da im slavlje uljepšamo nastupom pri planinarskom domu Belecgrad. Upravo je HPD Belecgrad bio prvi donator KUD-a Belec pa nas s njima veže posebna veza, a vežu nas i mnogi zajednički članovi. Čestitamo im na dosadašnjim postignućima i želimo im još puno godina uspješnog rada!

  Komentari isključeni za Proslava 25. godišnjice HPD-a Belecgrad
 • Belec

  Gostovanje KUD-a Belec u Novom Vinodolskom

  Sretni smo što smo se napokon vratili gostovanjima, a sreća je još veća zato što je ovo gostovanje bilo na moru! 6. svibnja 2023. godine gostovali smo na XV. susretu KUD-ova More i Ravnica u Novom Vinodolskom. Nastupale su dječja, tamburaška i sekcija folklornog pjevanja, a izletu su se pridružili i ostali članovi koji nisu nastupali, kao i roditelji malih folkloraša. Uspješno smo odradili nastup, razgledali Novi Vinodolski, družili smo se, a najhrabriji su se i okupali. Sad nam preostaje vježbati dalje i s nestrpljenjem čekati iduće gostovanje!

  Komentari isključeni za Gostovanje KUD-a Belec u Novom Vinodolskom
 • Belec

  Belečka uskrsna procesija

  Uskrsna procesija u Belcu tradicija je duga gotovo pola stoljeća. Procesija s belečkim mažoretkinjama u bjelini, vatrogascima, okolnim svećenicima, župnim zborom, mještanima, gostima, a i nama KUD-ovcima među njima, prolazi od kapele svetog Juraja do župne crkve Majke Božje Snježne u Belcu. Ni ove nas godine nisu omeli kiša i vjetar, a po slikama možete vidjeti da je zaista vrijedilo sudjelovati u ovako posebnom događaju.

  Komentari isključeni za Belečka uskrsna procesija