Belec

Na more sa Malom školom dječjeg folklora “Hajd’ u kolo, dječice!”

Sukladno planiranim aktivnostima, sudionici projekta Mala škola dječjeg folklora “Hajd’ u kolo, dječice!”, 18.08.2018 na cjelodnevnoj aktivnost projekta, dan su proveli na moru.

Da je folklor svake regije različit potvrdillo je još jedno predavanje u Narodnom muzeju i galeriji Novi Vinodolski. Tijekom našeg boravka u muzeju kustosica nas je provela kroz vrlo zanimljive i originalne izloške te nas upoznala s kulturom i prošlosti naroda toga kraja, njegovim životom i običajima nekad i danas.

Posebno je zanimljiva etnografska zbirka izvornih narodnih nošnji i instrumenata. Arheološki i hidroarheološki nalazi, zbirka umjetničkih predmeta i oružja te memorijalna zbirka književnika Mažuranića također su nas realistično smjestili u život tadašnjega društva. Kustosica nas je također upoznala i dijalektom svoga kraja recitirajući nam pjesmu pisanu domaćim narječjem. Ovim susretom sudionici projekta produbili su svoja znanja o različitosti regija koje nas okružuju, kao i načinima života u priobalnom području.

Hvala svima koji su pomogli u realizaciji ove aktivnosti, a naviše roditeljima naših malih sudionika, jer bez njihove podrške ni jedna aktivnost projekta ne bi bila izvediva.

Više fotografija možete pogledati na linku

 

 

 

 

 

Komentari na post (zahtijeva login preko Facebooka)

Komentari isključeni za Na more sa Malom školom dječjeg folklora “Hajd’ u kolo, dječice!”