Belec

2. Noć pod lampašima

U subotu 22.rujna 2018.godine, KUD Belec je održao manifestaciju „Noć pod lampašima“ reviju izvornog foklora, na kojoj su gostovali KUD „Matija Antun Relković“ iz Davora, KUD „Ilija Dorčić“ iz Novog Vinodolskog, KUD Belica iz Belice, te naši dragi prijatelji Gotali iz Gotalovca sa zanimljivim prikazom izrade mlinaca. Iznimno smo sretni jer je raznolikost izvornog folklora gostiju pokrila više područja Hrvatske, što je i cilj revije ovog tipa. Po završetku kulturnog dijela programa, tamburaški sastav KUD-a Belec je zabavio prisutne svirkom te ih na taj način „zagrijao“  za zvijezde večeri, dobro nam poznati TS Gazde, koji su fantastičnom svirkom „zapalili“ šator do ranih jutarnih sati. Zahvaljujemo gostima što su prihvatili poziv za gostovanje i počastili nas svojim izvedbama.

Noć pod lampašima održana je prvi puta u sklupu manifestacije „Tu v Belcu sme doma“, a sve u sklopu 49. Dana kajkavskih riječi Zlatar, po prvi puta i u trajanju od tri dana. Zahvaljujemo gradonačelnici Zlatara gđi. Jasenki Auguštan Pentek i POU dr.Jurja Žerjavića na prepoznatoj i podržanoj inicijativi da se manifestacija održi u proširenom obujmu.

Petak je bio rezerviran za Večer Ansambla Dečki z bregov i njihovih gostiju.

U nedjelju su dječja folklorna i tamburaška sekcija nastupile na manifestaciji „Mali kajkavci v Belcu“ u organizaciji OŠ Belec sa svojim veselim igrama, pjesmama i plesovima Zagorja.

Manifestacija je ove godine podignuta na još viši nivo zahvaljujući domaćim OPG-ovima i udrugama, koji su imali priliku sva tri dana svoje proizvode i postignuća izložiti na prigodnom „Senjufu“, odnosno sajamskoj izložbi.

KUD Belec je još jednom dokazao da se entuzijazmom, upornošću, dobrom voljom i ljubavlju prema onome što radiš, može postići sve što se hoće, ali i oduprijeti nedaćama i poteškoćama kojima se susreće na tom putu.

Vidimo se i dogodine, svakako!

Fotografije

 

Komentari na post (zahtijeva login preko Facebooka)

Komentari isključeni za 2. Noć pod lampašima