KUD Belec,  Projekti

Himna projekta Go, go, NGO!

Projekt “Go, go, NGO!” ima i svoju himnu. Za himnu projekta odabrana je pjesma Hallelujah legendarnog Leonarda Cohena za koju je aranžman napravio voditelj tamburaške sekcije i sekcije folklornog pjevanja KUD-a Belec magistar kompozicije g. Robert Mihovilić.

himna

Platon, veliki grčki filozof u svojem se djelu Država bavio tematikom dobrog upravljanja državom i pokušao je rezonirati preporuke i savjete državnicima da bi oni bili što bolji u svojem poslu. Između ostalog zaključio je: “Što je nekoj državi bolja glazba, to će i država biti bolja!”.

Ako navedenu misao spustimo na lokalnu razinu, možemo reći da što u nekoj jedinici lokalne samouprave (gradu ili općini) bude bolja glazba, to će i jedinica lokalne samouprave biti bolja. KUD-ovi koji u jezgri svojeg rada imaju takt, ritam, tj. glazbu, stoga su itekako poželjni inicijatori ovako ozbiljnih društvenih pitanja.

Metaforički, povezujući ovaj projekt s glazbom, i to konkretno s legendarnim evergrinom Leonarda Cohena Hallelujah, možemo reći da su mladi iz NGO-a ovim projektom čelnike svojih jedinica lokalne samouprave pitali: But you don’t really care for music, do you? (Vas, zapravo, glazba ne zanima, zar ne?), aludirajući na nedovoljno bavljenje društvenim problemima u jedinicama lokalne samouprave. Potom smo svi zajedno sjeli, razgovarali, pregovarali, raspravljali i zaključili: It goes like this… (Ide ovako…) aludirajući na rješenja, tj. konkretne aktivnosti koje su unutar projekta provedene.

Komentari na post (zahtijeva login preko Facebooka)

Komentari isključeni za Himna projekta Go, go, NGO!