Belec

KUD-u Belec je za provedbu projekta “KUD Belec i prijatelji”, dodijeljeno 24.000,00kn

22. travnja 2021., u gradskoj vijećnici Grada Zlatara potpisani su ugovori o dodjeli novčanih sredstava udrugama koje su prijavile projekte/programe u kategoriji Razvoj civilnog društva – ostalo. Gradonačelnica Jasenka Auguštan-Pentek čestitala je svim udrugama prijavljenim na natječaj i zahvalila se na njihovom djelovanju. Naglasila je važnost razvoja civilnog društva i udruga koje djeluju unutar njega, a posebno u ovo izazovno vrijeme globalne pandemije.

KUD-u Belec je za provedbu projekta “KUD Belec i prijatelji”, dodijeljeno 24.000,00kn. Ukoliko će to dopuštati COVID 19 epidemiološke mjere, aktivnosti su zamišljene tako da osim domaćina koji će se predstaviti nastupima svih sekcija, nastupit će i gosti iz ostalih dijelova Republike Hrvatske s ciljem razmjenjivanja iskustava u njegovanju folklornog kulturnog izričaja naše domovine. Aktivnostima povezivanja različitih folklornih društava i kulturno umjetničkih udruga, doprinijet će se turističkoj promidžbi mjesta i grada Zlatara, osvješćivanju ljudi o dobrobiti rada za društvenu zajednicu svoga mjesta.

Kontinuiranim promoviranjem aktivnog djelovanja u zajednici, stvaranja osjećaja pripadnosti i korisnosti društvu i lokalnoj zajednici, KUD Belec je od 2015. godine do sada tradicionalno organizirao manifestaciju KUD Belec i prijatelji. Prva je bila održana u sklopu projekta Go, go NGO! 2015 godine u Opatiji, a idućih godina u Belcu. Od 2018. godine KUD Belec i prijatelji postaje projekt od tri manifestacije – Novogodišnjeg koncerta “Na tem mladem letu”, obljetnice društva pod nazivom “Dan KUD-a”, i manifestacije “Noć pod lampašima”.
Obzirom da nas je sve zatekla pandemija COVID-19 ove godine nismo bili u mogućnosti održati Novogodišnji koncert, no tijekom pandemije i nemogućnosti nastupa uživo, ipak je nastavljen rad te je, u kućnim uvjetima, snimljeno pet skladbi i jedan video, a publici je sve snimljeno predstavljeno putem kanala Youtube. Ukoliko se nastave epidemiološke mjere kojima se ograničavaju okupljanja, rad KUD-a nastavit će se na isti način kroz razne radionice i snimanja te izložbe na portalima Društva.

Hvala gradu Zlataru!

Komentari na post (zahtijeva login preko Facebooka)

Komentari isključeni za KUD-u Belec je za provedbu projekta “KUD Belec i prijatelji”, dodijeljeno 24.000,00kn