Belec

Mala ljetna trzalica u Belcu ove godine dobiva svoj nastavak

Umjesto uživo u Krapini, potpisivanje za financijske potpore za projekte koji su odobreni od strane KZŽ temeljem natječaja za su/financiranje programa i projekata udruga u području prevencija zdravlja, skrbi o mladima i ranjivim skupinama te ljudskih prava, demokratizacije i razvoja civilnog društva, odvijati će se poštom.

Projektu “Mala ljetna trzalica“, od traženih 30 dodijeljeno je 10.000,00kn. Na predloženi revidirani obrazac proračuna, izvršili smo prijedlog kratke izmjene i dopune te usklađivanje sa planiranim aktivnostima obzirom na situaciju puno manjeg proračuna projekta nego što smo planirali. Isti ćemo dostaviti u KZŽ na potpis, ovjeru i datiranje.

Aktivnosti projekta u kratkim crtama

U šest mjeseci trajanja projekta sudionici će kroz 3 radionice, 12 proba tamburaške sekcije steći znanje dovoljno da bi sudjelovali u stvaranju i snimanju himne projekta. Sudjelovat će na  4 diseminacijske radionice. U Belcu, u Zlataru, u sv. Križu Začretju i u Konjščini gdje će članovi KUD-ova Belec, Konjščina te članovi Puhačkog orkestar ˝Ivo Tijardović˝ Ciglenica Zagorska predstaviti tijek rada na projektu te rezultate rada.

Osnovna škola Belec, kao škola partner na projektu, sudjelovat će u prezentiranju projekta svojim učenicima i animaciji budućih sudionika na projektu.

Da bi sudionici projekta spoznali razliku između glazbenih instrumenata, KUD Belec povezao se s Puhačkim orkestrom ˝Ivo Tijardović˝ Ciglenica Zagorska koji će sudionike projekta naučiti razliku i potaknuti da cijene glazbeni izraz u više različitih formi.

Predavač Stjepan Večković, član ansambla LADO, organizator Hrvatskog gajdaškog festivala, član Hrvatskog gajdaškog orkestra i istraživač hrvatskih tradicijskih glazbala održat će radionicu  gdje će polaznici osim mogućnosti da sviraju na tradicijskim instrumentima naučiti izraditi jednostavne tradicionalne instrumente od stabljike maslačka i vrbe.

Hrvatski gajdaški  orkestar upoznat će ih sa svojim radom, a sudionici će imati priliku razgovarati sa članovima, pitati ih o njihovim iskustvima te zasvirati s njima.

Predavači prof. Robert Mihovilić i Mihael Križančić predstavit će polaznicima tambure i puhačke instrumente, ukazati na razlike, ali i njihovu ravnopravnost. Polaznici će se okušati u pripremi glazbenog djela za tamburašku obradu ili puhački orkestar.

Na zajedničkoj radionici prof. Robert Mihovilić, Irena Kušec Kovinčić, Iva Povijač upoznat će sudionike sa solfeggiom te im predstaviti pripremu glazbenog djela u instrumentalnoj i vokalnoj obradi.

Za himnu projekta snimit će se glazbeni video spot na kojem će vizualno biti prikazan tijek rada na projektu.  Široj publici i ljubiteljima tradicijske glazbe predstavit će se kroz Youtube kanal KUD-a Belec.

Prva aktivnost, planirana za lipanj, već je u pripremi a odnosi se na animaciju i upoznavanje budućih sudionika sa projektom.

Hvala Krapinsko-zagorskoj županiji što prati i cijeni trud i rad KUD-a Belec pogotovo u ovim, za kulturu, teškim vremenima.

Svi koje koji se žele pridružiti probama tamburaša, prisustvovati radionicama, neka ispune kratku anketu u prilogu.

https://forms.gle/id3buPTYriq5WjqE6

Mi iz KUD-a Belec se veselimo svakom novom projektu i nadamo se povojnoj COVID-19 epidemiološkoj situaciji.

 

 

Komentari na post (zahtijeva login preko Facebooka)

Komentari isključeni za Mala ljetna trzalica u Belcu ove godine dobiva svoj nastavak