Belec

Radionica o korisnosti mobilnih uređaja – Pleši, pjevaj – igricama odolijevaj 2.0

Nakon što su KUD-u Belec odobrena sredstva za projekt Pleši, pjevaj – igricama odolijevaj 2.0 na Natječaju Krapinsko-zagorske županije za su/financiranje programa i projekata udruga u području prevencije zdravlja, skrbi o mladima i ranjivim skupinama te ljudskih prava, demokratizacije i razvoja civilnog društva, sazvan je sastanak roditelja i djece na kojem smo se upoznali s aktivnostima koje se planiraju provesti kroz projekt. Sudionici na projektu su polaznici sekcije dječjeg folklora i njihovi roditelji, a partneri Osnovna škola Belec i Gradsko društvo Crvenog križa Zlatar.

Opći cilj projekta Pleši, pjevaj – igricama odolijevaj 2.0 je da se djeca, mladi i njihovi roditelji educiraju o štetnosti i koristi modernih uređaja, te su u skladu s tim svim sudionicima projekta podijeljeni su anketni listići, a nakon popunjavanja saznati će se koliko su educirani o štetnosti i koristi modernih uređaja koje upotrebljavaju svakodnevno.

Na prvoj radionici koja je održana u petak 05.06.2019 sudionicima projekta (roditeljima i djeci) prikazan je razvoj uređaja od najstarijeg oblika, pa do današnjeg Androida. Tako su djeca saznala što je to walkman, kako je izgledala telefonska govornica, čemu služi diktafon i još mnogo toga što u konačnici sada imamo u jednom smartphone uređaju.

Osim povijesti djeci smo prikazali mogućnosti i korisnosti današnjeg smartphone uređaja. Pokušali smo im približiti neke od postavki i koliko je korisno znati neke trikove kako bi Android uređaj prilagodili sebi i svojim potrebama.

Na slijedećoj radionici, u partnerstvu sa Gradskim društvom Crvenog križa Zlatar, djeci i roditeljima približiti ćemo štetnosti pametnih uređaja.

Svi koji još nisu, a željeli bi se priključiti projektu, još uvijek to mogu učiniti u petak u 18 satu u prostorijama KUD-a Belec.

Fotografije pogledajte na ovom linku

 

Komentari na post (zahtijeva login preko Facebooka)

Komentari isključeni za Radionica o korisnosti mobilnih uređaja – Pleši, pjevaj – igricama odolijevaj 2.0