Belec

Sudionici na projektu “Go, go, NGO!”

Ovih dana privodi se kraju oformljavanje konzorcija sudionika na projektu “Go, go, NGO!”. S obzirom na izvrsnu dosadašnju suradnju sa KUD-ovima iz susjednih općina, KUD Belec pozvao je ih na uključenje u projekt, te ih je, sukladno njihovom odgovoru, uključio u projekt. Sastanak sa zainteresiranim KUD-ovima održan je 17. siječnja ove godine kada je projekt prezentiran, a svoje sudjelovanje KUD-ovi su ovih dana potvrdili slanjem pisama namjere o sudjelovanju na projektu. Na projektu će sudjelovati sudionici iz KUD-a Lobor, KUD-a Ljudevit Gaj Mače, KUD-a Kaj Zlatar Bistrica, KUD-a Konjščina (Kušlec) te domaćin, KUD Belec.

S obzirom da se radi o KA3 aktivnosti programa Erasmus Plus (sastanci mladih i osoba odgovornih za odlučivanje), u projektu je neizbježno sudjelovanje i donositelja odluka budući da se projektom pokušavaju kreirati bolji uvjeti za funkcioniranje udruga, poglavito kulturnih, kako bi njihovo djelovanje bilo na korist članovima tih udruga, ali i široj zajednici, što je cilj samih udruga kao i donositelja odluka (načelnika i gradonačelnika, gradskih i općinskih vijeća) u jedinicama lokalnih samouprava. U tom smislu, projekt su podržali i pripadni načelnici općina navedenih KUD-ova, Mirko Krznar iz Općine Konjščina, Žarko Miholić iz Općine Zlatar Bistrica, Božidar Markuš iz Općine Lobor te Stjepan Sokolić iz Općine Mače. S obzirom na nepovoljnu situaciju u Gradu Zlataru, predstavnik grada domaćina nije dogovoren, ali će se poziv za sudjelovanje uputiti novom gradonačelniku ili gradonačelnici kad bude izabran(a) i u slučaju pozitivnog odgovora uključiti će ga/ju se u projekt. Projekt je prezentiran i zamjenici župana za društvene djelatnosti, mr. sc. Jasni Petek, koja je u ime Krapinsko-zagorske županije podržala projekt.

logo

Ostali sudionici na projektu će biti: predstavnici Grada OpatijeSavjeta mladih Grada Opatije i KUD-a Zora iz Opatije, te inozemni partneri iz Targu Jiu-a: predstavnici Županijskog muzeja “Alexandru Stefulescu” iz Županije Gorj iz Rumunjske koji će posjetiti Belec u dva navrata ove godine.

Ukupno 52 ljudi će sudjelovati na projektu kao aktivni sudionici projektnih aktivnosti.

Projekt će se odvijati kroz 6 sastanaka: 

  1. 10.4.15. – 12.4.15. Belec (online Rumunjska)
  2. 19.6.15. – 21.6.15. Belec (online Rumunjska)
  3. 4.8.15. – 6.8.15. Belec (f2f Rumunjska)
  4. 13.8.15. – 16.8.15. Opatija
  5. 25.9.15. – 27.9.15. Belec (f2f Rumunjska)
  6. 9.4.16. – 10.4.16. Belec (online Rumunjska, Opatija)

Kroz prva 4 sastanka kroz set radionica, rasprava, tribina, kreativnih igara, sokratskih dijaloga i ostalih formi timskog rješavanja problema te uz učenje i usvajanje prikladnih tehnika za analizu i rješavanje problema, analiziraju se i preispituju 3 glavne teme projekta te se generiraju nova rješenja. U petom sastanku provodi se evaluacija zaključaka glavnih tema projekta. U razdoblju od petog do šestog sastanka, zaključci se implementiraju i prati se njihova uspješnost. U šestom sastanku radi se konačna evaluacija zaključaka i rezultata njihovih provedbi u praksi. Glavne teme projekta su: podrška jedinica lokalnih samouprava radu udruga, uključenje mladih u društveni život zajednice te važnost i posebnost kulturnih udruga.

Projekt će početi 16.3. ove godine, a prva aktivnost je analiza sadašnjeg stanja po temama projekta koja će se napraviti temeljem ankete koju će popuniti sudionici.

Komentari na post (zahtijeva login preko Facebooka)

Komentari isključeni za Sudionici na projektu “Go, go, NGO!”