KUD Belec,  Projekti

Održan treći sastanak na projektu “Go, go, NGO!”

OAuthException: (#10) Application does not have permission for this action

Od utorka do četvrtka u Belcu je održan 3. sastanak na projektu “Go, go, NGO!”. U sklopu sastanka održana je i konferencija na projektu gdje su predstavljene aktivnosti projekta, kako su one, koje su trebale biti odrađene, odrađene; te kako se preostale planiraju odraditi. Na trećem sastanku fizički su sudjelovali predstavnici iz Alexandru Stefulescu Muzeja Županije Gorj.

ngo3

U sklopu trećeg sastanka, osim konferencije za javnost:

  • održane su radionice o benefitima koje dobivaju članovi koji aktivno sudjeluju u radu (kulturnih) udruga;
  • identificirani su neki od doprinosa kulturnih udruga za JLS (temeljem posebnosti rada kulturnih udruga, posebno KUD-ova);
  • održane su radionice o generiranju mogućih turističkih programa za pojedine ciljne skupine kao poduzetničkim pothvatima KUD-ova (socijalno poduzetništvo mladih) te diskusija o modelu održivosti udruga temeljem razvijenih programa;
  • radionice i predavanja o očuvanju materijalne i nematerijalne kulturne baštine, case study: Gorj County Museum;
  • u neformalnom dijelu, nakon radnih sastanaka, održano je i razgledavanje kapele sv. Jurja u Belcu te crkve Marije Snježne u Belcu, gostovanje na Radio Zlataru, posjeta krapinskom županijskom muzeju te posjeta i druženje na srednjovjekovnoj utvrdi Belecgrad.

U tijeku je izrada dokumenta zaključaka 3. sastanka.

Osim što su sastanci bili prilično radno sadržajni te upotpunjeni i neformalnim aktivnostima, sastanak je bio poseban radi međunarodnog umrežavanja, stvaranja novih kontakata, veza i poznanstava, međukulturnog upoznavanja, učenja riječi na stranom jeziku i slično.

Komentari na post (zahtijeva login preko Facebooka)

Komentari isključeni za Održan treći sastanak na projektu “Go, go, NGO!”