Belec,  Dječja folklorna sekcija,  Etno sekcija,  Folklorna sekcija,  KUD Belec,  Sekcija folklornog pjevanja,  Tamburaška sekcija

Predivan rujan!

Rujan je za KUD bio iznimo popunjen nastupima, ali ujedno i jako uspješan i veseo! Bilo je tu srebrnog pira, bana Josipa Jelačića i Mande, puno radosti i sprehajanja….

Pa da krenemo redom…

10.rujna prisustvovali smo proslavi 25. godišnjice braka naših aktivnih članova Ljubice i Silvestra Kurtanjek. Nakon obnove zavjeta u crkvi BD Marije Snježne, kudovci su mladence iznenadili izvedbom skladbe “Mesec sveti”. Nakon svečanog dijela fešta se nastavila u njihovom toplom domu do dugo u noć. Hvala im na pozivu i vidimo se na zlatnom piru!

skljoceki

17.rujna gostovali smo na sedmom izdanju manifestacije „100% Zagorsko“ na Trgu bana Josipa Jelačića. Nastupili su tamburaška i folklorna sekcija, te sekcija folklornog pjevanja, dok se etno sekcija predstavila izložbom svojih proizvoda na štandu. Ovo je za KUD bilo jedno predivno i vrlo važno iskustvo, te ovim putem zahvaljujemo KZŽ na pozivu za sudjelovanje.

ban-i-manda

18.rujna nastupali smo „doma“ na manifestaciji „Tu v Belcu sme doma“ u sklopu 47. Dana kajkavske riječi. Nastupili smo sa svim sekcijama: dječjom folklornom, odraslom folklornom, tamburaškom sekcijom, sekcijom foklornog pjevanja i etno sekcijom. Posebno nam je drago što su kao naši gosti nastupili naši prijatelji iz KUD-a Januševec, i manifestaciju počastili svojom izvedbom koreografije Prigorja brdovečkog.

tu-v-belcu

23.rujna KUD je nastupio u Zlataru na Trgu Slobode, također sa svim sekcijama. Hvala gradu na  pozivu za sudjelovanje. Nadamo se da smo potvrdili i pokazali da smo jedna od najaktivnijih udruga na području Grada Zlatara, te da smo svojim nastupom privukli i nove članove.

dsc_0433

24.rujna KUD je sudjelovao na “Pajdaškom sprehajanju” sa dva prikaza: “Babica vmiraju” i “Snuboki”. Ponosni smo do neba što je naš prikaz “Babica vmiraju” osvojio prvu nagradu i time obranio prošlogodišnji uspjeh. Pohvale članovima na genijalnoj i jedinstvenoj ideji. Također pohvale i mlađoj ekipi koja je za svoj KUD hrabro nastupila sa prikazom Snuboki.

babica

Mjesec rujan je za KUD bio zaista ispunjen raznim aktivnostima, ali uspješni rezultati nas motiviraju i daju nam krila za daljni rad. Hvala svim našim aktivnim članovima što odvajaju svoje slobodno vrijeme te njihovim obiteljima na strpljenju i razumijevanju.

Samo aktivnim radom i odricanjem možemo trajno očuvati kulturnu baštinu od zaborava.

Komentari na post (zahtijeva login preko Facebooka)